vrijdag 9 september 2011

Uit het relaas van Peet...


Donderdag 8 september:

"Lieve mensen, Iedereen heel erg bedankt voor alles steun en lieve woorden. Doet me zeker goed.

De situatie is nog steeds dramatische. Motel is ondergelopen en alles daarin is helaas verloren, inclusief tapijt, electra, verwarmings ketel, meubels, wasmachine, droger you name it... TV's en koelkasten hebben we nog wat van kunnen redden. Het kwam ook zo snel op dat gewoon geen redden meer aan was. De brug over de creek is volledig ingestort. Ons huis is gedeeltelijk nog droog. De kelder staat 3 foot water ondanks 2 pompen die 10.000 gallon per uur pompen. Daardoor is onverwarmings ketel zeer waarschijnlijk naar de knoppen. Door het water na Irene vorige week kregen we hem al niet meer aan.
(...)
De schade zal heel behoorlijk zijn. Wij hebben inderdaad geen flood verzekering. Dat is geen onwil of stommiteit. Maar na de flood van Ny in 2006 zijn de flood zone zo vaak verandert dat geen mens meer echt weet wat nu de werkelijke is. Iedereen gebruikt een andere. In nummer 1 wonen wij wel in de flood zone in de volgende weer niet. Verzekeringen maak daar misbruik van. Een flood verzekering is onbetaalbaar. Dan heb ik het over bedragen waar je elk jaar een hele mooie auto van kan kopen (niet dat ik dat liever doe maar om maar even aan te geven wat zoiets kost) Een motel is geen vetpot en kan dat gewoon weg niet opbrengen. Mede doordat het een combinatie commercieel en particuliere panden zijn. Voor alleen particulieren is het aanzienlijk goedkoper.
Wij zullen inderdaad aangewezen zijn op FEMA. Anders overleef ik niet. Niet alleen de schade materieel maar ook verlies van inkomsten. Motel geevacueerd en ik kan voorlopig geen gasten onderbrengen maar de vaste lasten gaan gewoon door. Dat ga ik niet lang volhouden...
(...)
Inderdaad zijn wij op dit moment uit het veld geslagen. We werken er kei hard voor en dan zie je in een paar uur het water je motel in lopen. Wetende wat dit kolkende modderwater voor gevolgen zal hebben. En je staat er bij en kijkt er naar. Geen zandzakken die hier iets aan helpen. Water komt namelijk ook van onder uit de kelder onder het motel.. Dan zakt je de moed wel effe in de schoenen.

Maar wij zijn veilig en het is en blijft materiele schade.. Hoe verder? Ik heb even geen idee."

Gisteren schreef ze ook nog dit op haar blog:
"Wat we niet verwacht hadden is de schade aan de grond. hele stukken grond en beton wat tussen motel en creek zit is weg. Voor hebben we een gat van 6 meter lang en 2 meter breed. Het is werkelijk ongelooflijk zoveel water overal..."
Lees meer op http://vandijkjes.punt.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten